Amerikaanse whiskey’s

jimbeam

Ieren

Het waren de Ieren die in de 18e eeuw whiskey introduceerden in de Verenigde Staten. Vandaar dat whiskey in de Verenigde staten op dezelfde manier wordt geschreven als in Ierland, met een ey. De meeste Ieren die naar de Verenigde Staten verhuisde in de 18e eeuw, gingen zich vestigen in de regio Kentucky en Virginia.

Mais

Tot op heden zijn daar nog de meeste distilleerderijen te vinden. Hoofdingrediënt van Whisky is normaal gesproken gerst en rogge maar deze twee grondstoffen kwamen relatief weinig voor in de regio van Kentucky en Virginia. Als alternatief werd, en wordt nog steeds, daarom mais gebruikt want daar was er genoeg van.

Bourbon County

In een bepaalde regio van Kentucky, Bourbon County, werden de eerste grote Whiskey distilleerderijen gesticht. Dit is de reden waarom veel Whiskey’s uit die regio Bourbons worden genoemd, naar de regio. Bourbon bestaat voor minimaal 51% uit mais en wordt twee keer gedistilleerd. De bourbon moet tenslotte twee jaar lang gerijpt worden op nieuwe Amerikaanse eikenvaten die aan de binnenkant getoast zijn. Bekende Bourbons zijn Jim Beam, Four Roses en Jack Daniels.