Laphroaig 10 jaar review

 

Laphroaig-10-jaar-review

Laphroaig 10 jaar

De Laphroaig 10 jaar is onmisbaar in je collectie. Met deze Whisky eindig je de avond, dit komt door zijn sterke medicinale karakter. Het is onmiskenbaar een echte Islay. Laphroaig 10 jaar scoort hoog in de The Single Malt Whisky Flavour map, dit als rokerig. De Laphroaig 10 jaar is zeker geen Speyside whisky.

Islay

Keltische geleerde hebben lang gedebatteerd over de betekenis van de naam Islay en zijn van mening dat het simpelweg “het eiland” betekent. Op het eiland zijn vele geografische en historische schatten zoals het Kilchoman Cross. Dit is een veertiende eeuws keltisch kruis op de begraafplaats bij de Kilchoman Old Parish Church, mocht je het eiland bezoeken dan is dit zeker een aanrader.

Laphroaig 10 jaar proefnotities

Kleur: Vaal goud
Geur: Intens, Zeelucht, Teer, Stevige graantoon en lichte vanille
Body: Medium
Smaak: Een tikje wrang. Moutige start, dan citroen en aan het eind een flinke stoot teerrook.
Afdronk: Lang en droog met rook en turf.

Met niet al te veel fantasie proef je de smaak van zeewier, jodium en pekel. Zeewier is sterk verbonden met de Laphroaig 10 jaar omdat de distilleerderij aan een sealoch ligt, hier zijn de rode, groene en bruine zeewieren sterk vertegenwoordigd. De turfachtige en ziltachtige smaak ontstaat door het drogen van de gerst met turf als brandstof.

Geniet van deze krachtige Whisky met een stukje zalm of toffee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *