Wijngaard in Amsterdam

wijn uit amsterdam

Na Den Haag en Amstelveen krijgt nu ook Amsterdam een wijngaard. Vlakbij station Amsterdam Sloterdijk wordt de wijngaard van 1200 vierkante meter aangelegd. Dit zou moeten plaatsvinden in het voorjaar van 2016. Mocht je geïnteresseerd zijn in een eigen stuk wijngaard dan is er goed nieuws; Voor 225 euro kan een stuk grond worden gepacht, wat zo’n 10 flessen wijn moet gaan opleveren.

Nederland als wijnland

Er zijn eeuwen geweest dat er in Nederland wijnbouw plaatsvond. Door onder andere de politiek en druifluis zijn veel van deze wijngaarden verloren gegaan en kwam de wijnbouw op een laag pitje te staan in Nederland. Doordat er resistente druivenrassen zijn ontstaan, werd het weer mogelijk om wijngaarden te planten in Nederland. Inmiddels ligt er weer voor zo’n 400 hectare aan wijngaarden in Nederland, vooral in de Achterhoek en Limburg.

Initiatief

Het initiatief voor dit Amsterdamse project komt van drie Amsterdammers en een Hagenees. Zij zijn ervan overtuigd dat Nederland als een prima wijnland kan dienen. Dit komt omdat er tegenwoordig steeds nieuwe druivenrassen worden ontwikkelt die bestand zijn tegen koudere klimaten. Druivenrassen worden met elkaar gekruist waardoor er druivenrassen ontstaan die minder zonuren nodig hebben en sneller rijpen. De initiatiefnemers van dit project hebben van de gemeente Amsterdam tien jaar de tijd gekregen om dit project op te zetten. De verwachting is dat in 2018 de eerste wijnen kunnen worden gemaakt.

You may also like...