Tour de Vin

Tour de vin

Tour de France

Tijdens de Tour de France fietsen de wielrenners door verschillende gebieden van Frankrijk. Uitdagend voor de renners en genieten voor de toeschouwers want Frankrijk heeft heel wat moois te bieden. Echter valt er nog veel meer te genieten in Frankrijk dan alleen de Tour de France en het prachtige landschap, namelijk de mooie wijnen die Frankrijk te bieden heeft. In dit artikel worden een aantal wijngebieden uitgelicht waar heerlijke wijnen vandaan komen.

Loire – Vendée

Wijnen uit dit gebied zijn hele lichte en verfijnde wijnen. Vooral de Sauvignon Blanc uit dit gebied zijn erg fris, hebben duidelijke zuren en een relatief laag alcoholgehalte. In dit Loire worden niet alleen witte wijnen geproduceerd maar ook rode wijnen, rosé en mousserende wijnen.

Languedoc-Roussillon

Dit wijngebied bestaat al zo’n 2000 jaar en die eeuwenlange wijnkennis proef je in deze wijnen. Door het droge klimaat en de vele zonuren maakt het dat de wijnen hier van goede kwaliteit zijn. Een verrassende druiven ras die hier wordt geproduceerd is de Picpoul. Deze druif geeft een erg frisse en droge witte wijn, genaamd de Picpoul de Pinet. De Picpoul de Pinet is verkwikkend en heeft een lichte kruidigheid. Een echte aanrader in combinatie met mosselen, garnalen of zelfs asperges.

Champagne

Champagne is de meest exclusieve soort mousserende wijn. Champagne wordt uitsluiten gemaakt van druiven afkomstig uit deze streek. De Champagne streek is het meest noordelijkste wijngebied van Frankrijk. Champagne hebben verfijnde bubbels en relatief veel zuren en zijn erg lekker in combinatie met het aperitief of oesters.

You may also like...