Japanse whisky gekozen tot beste whisky

yamazaki

In vergelijking tot vorig jaar is dit jaar geen Schotse whisky verkozen tot beste whisky ter wereld. Als je denkt dat dit al erg genoeg is, dan kan het nog erger: In de top 5 komt er geen enkele Schotse whisky voor! De whisky die dit jaar is uitgeroepen tot beste whisky ter wereld is een Japanse whisky. Het gaat hier om een whisky van Yamazaki. Elk jaar wordt de Jim Murray’s Whisky Bible uitgegeven. De gids is een van de meest gewaardeerde whisky gidsen ter wereld en bevat zo’n 4500 beoordelingen van whisky’s. De reden dat er geen Schotse whisky in de top 5 voorkomt is volgens Jim Murray dat de complexiteit in de Schotse whisky’s ontbreekt.

Yamazaki

Yamazaki is de eerste whisky distilleerderij in Japan, gelegen in de buurt van Kyoto. De winnende whisky van deze distilleerderij is de Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013. De whisky ontving 97,5 punten uit 100 punten. Van deze whisky zijn er slechts 180.000 op de markt gebracht en een fles kost zo’n 160 dollar.

Japanse distilleerderijen

Sinds 1920 wordt er commercieel whisky geproduceerd in Japan. In tegenstelling tot Schotland zijn er weinig distilleerderijen in Japan. Omdat er weinig distilleerderijen zijn in Japan, heeft elke distilleerderij een groot aanbod aan verschillende smaken.

You may also like...